U željezničkoj nesreći u Rusiji poginulo 39 osoba

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2009. u 11:45

Trideset devet osoba poginulo je u Rusiji tijekom noći kada je putnički vlak na liniji Moskva-Sankt Petersburg iskočio iz tračnica, a istražitelji su danas izjavili kako će podrobno istražiti mogućnost terorističkog napada.

“Ukupno ih je 39”, izjavio je Aleksandar Basulin, dužnosnik ruskog ministarstva za izvanredna stanja koje citira agencija Itar-Tass. “Na početku ih je bilo 25, a 14 ih je nađeno izvan vagona”, kazao je Basulin. Podsjetimo, prethodni podaci govorili su o 25 mrtvih i 95 ozlijeđenih. Iskakanje nekoliko vagona Nevski Ekspresa, modernog vlaka kojim se često koriste strani turisti, dogodilo se na granici između regija Novgorod i Tversk, izjavio je glasnogovornik željeznica.

Uzroci katastrofe još nisu poznati, ali nekoliko dužnosnika već je obznanilo da se razmatra mogućnost terorističkog čina. “Postoje objektivne činjenica koje dopuštaju istražiteljima da eksploziju izazvanu eksplozivnom napravom smještenom blizu tračnica smatraju mogućim objašnjenjem”, izjavio je upravitelj ruskih željeznica Vladimir Jakunin na ruskoj televiziji.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close