U Vukovaru otvorena tvornica umjetnih gnojiva Adriatica Dunav

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2010. u 15:25

U Đergaju kod Vukovara danas je otvorena tvornica umjetnih gnojiva Adriatica Dunav u prisutnosti premijerke Jadranke Kosor, članova Vlade i drugih visokih uzvanika.

Riječ je o talijanskoj greenfield investiciji vrijednoj 18 milijuna eura, a u njenom financiranju sudjelovala je Banco Popolare Croatia, izvijestili su iz te banke. Tvornica Adriatica Dunav broji stotinjak zaposlenih uz vanjske suradnike, planirana godišnja proizvodnja u 20011. godini iznosi 130.000 tona umjetnih gnojiva (u 2013. godini planirana je proizvodnja od 250.000 tona).

U tvornici sirovine se prerađuju u mineralno gnojivo bez opasnosti za okoliš. Većina, od 60 do 70 posto proizvedenog mineralnog gnojiva bit će namijenjeno izvozu u istočnoeuropske zemlje. Matična kompanija Adriatica u Italiji proizvodi 300.000 tona mineralnih gnojiva godišnje i ostvaruje promet veći od 85 milijuna eura. Za svoju greenfield investiciju tvrtka je odabrala Vukovar zbog njegovog povoljnog geografskog položaja i razvijene infrastrukture odnosno blizine autoceste, željeznice te Dunava i luke Vukovar.

Greenfield investicija od 18 milijuna eura s proizvodnjom namijenjenom izvozu uz pridržavanje najmodernijih ekoloških standarda jest poslovni poduhvat godine”, kazao je Goran Gazivoda, predsjednik Uprave Banco Popolare Croatia.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close