U Varaždinu otvoreni novi pogoni Vindije i Solvisa

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2009. u 18:05

Varaždinska Vindija danas je svečano u pogon pustila tvornicu za proizvodnju paniranih i pečenih proizvoda Industrije mesa Koka. Navedena investicija vrijedna je 137 milijuna kuna, od čega se 70 posto odnosi na ulaganje u tehnološku opremu i energetiku.

Pogon će u konačnici zapošljavati sto djelatnika, a u njemu će se proizvoditi nova paleta proizvoda etabliranih Vindijinih marki Cekin i Vindon, istaknuto je na svečanosti na kojoj je tvornicu otvorio potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec zajedno sa svojim domaćinom, generalnim direktorom Poslovnog sustava Vindija Dragutinom Drkom.

Čelni čovjek Vindije tom je prigodom za početak svibnja najavio otvorenje nove tvornice mesnih prerađevina od mesa peradi u Plandištu u Republici Srbiji, gdje je Vindija kompletno obnovila i rekonstruirala tvornicu otkupljenu u siječnju ove godine.

Posjet Varaždinu i otvorenje nekoliko novih pogona, ujedno i otvaranje novih radnih mjesta, odgovor je na gospodarsku krizu. Varaždin i varaždinska regija najbolji su primjer provođenja zajedničke strategije hrvatske Vlade i jedinica lokalne samouprave o poticanju poduzetništva, istaknuo je potpredsjednik Polančec koji je, uz novu Vindijinu tvornicu, u Varaždinu danas otvorio i novoobnovljenu zgradu Tehnološkog parka i novu tvornicu fotonaponskih modula tvrtke Solvis.

U izgradnju tog Solvisovog pogona uloženo je gotovo 30 milijuna kuna, tvrtka trenutno zapošljava 14 djelatnika, a predviđeno je da u konačnici u njoj radi 40-ak kvalificiranih radnika te još 10 visokoobrazovanih stručnjaka.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close