U subotu drugi po redu TEDxLubena

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2011. u 13:10

U subotu 11. lipnja 2011. održat će se drugi po redu TEDxLubena, nazvan “TEDxLubena: Ideje na sunce!”, koji će ponovno okupiti hrvatske mislioce, intelektualce i entuzijaste, koji će iznijeti ideje iz područja kulture, ekologije, umjetnosti, tehnologije, obiteljskog života, znanosti, putovanja i poslovanja.

Kao i svako događanje s prefiksom TEDx, okupljanje u Lubeni ima za cilj promovirati ideje vrijedne širenja, razmišljanja koja mijenjaju stavove, živote i svijet. Na ovom događanju svoja će razmišljanja sa sudionicima dijeliti Kornelija Benyovsky Šoštarić, Goran Peuc, Gordana Kastrapeli, Vjeran Piršić, Mladen Štifić, Siniša Gavrilović, Marko Dabrović i Martina Kosec. TEDxLubena: Ideje na sunce! održat će se na imanju Knapić-Kovačić u Lubeni pored Vrbovca. Događanje organizira udruga IDEA100.

TEDx je lokalno organiziran program pod licencom TED-a (“x” označava samostalno organiziran događaj). Na TEDx-događanjima manjim je zajednicama omogućeno da iskuse TED kroz slušanje lokalnih govornika, diskutiranje i međusobno povezivanje, zajedničko gledanje snimljenih govora (TED Talks) i širenje vrijednih ideja. Do sada je ovakav događaj organiziran u 80 zemalja.

Prvi TEDxLubena održan je 12. lipnja 2010., a svoje su ideje tada izložili Nikola Plečko, Srđan Roje, Nenad Maljković, Igor Jurić, Svemir Vranko i Nebojša Stanojević.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close