U Opatiji otvorena 6. Combisova konferencija

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2012. u 15:05

Danas je u Opatiji otvorena 6. Combisova konferencija nazvana „Vizija, Budućnost, Tehnologija“. Naglasak vrlo posjećene dvodnevne konferencije je na razvitku novih tehnologija, implementaciji te primjeni i ulozi novorazvijenih tehnologija u svijetu s aspekta proizvođača i krajnjeg korisnika.

Konferenciju je uvodnim govorom otvorio Ivan Gabrić, predsjednik Uprave Combis d.o.o. koji se u govoru dotaknuo Combisove uloge u novim tehnologijama te budućnosti novih tehnologija koje u Combisu vide u obliku proširene (augmented) stvarnosti te kontroli elektroničkih uređaja putem očiju, gesti i govora.

Uvodno predavanje nastavila je Irena Jolić-Šimović, direktorica za poslovne korisnike u HT-u, koja se fokusirala na HT-ovu ulogu u novim tehnologijama (računarstvo u oblacima, LTE/4G mreži) te koracima unapređenja i proširenja sveukupne usluge Hrvatskog telekoma.

Nadalje, Boris Bauk, direktor Hewlett-Packarda Hrvatska, je u svom izlaganju pričao o usluzi „converged clouda“ (objedinjavanje svih vidova računarstva u oblacima u jednu uslugu) te načinima poboljšanja usluge od strane Hewlett-Packarda dok je Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska, u svom govoru težište stavio na održivim ekonomskim vrijednostima u tvrtkama postignutim napretkom tehnologije.

Nakon toga uslijedila su izlaganja Bernda Dultingera, područnog prodajnog menadžera NetApp GmbH-a, koji je pojašnjavao načelo NetApp-a da će „buduće inovacije zahtijevati agilne podatkovne infrastrukture“ dok je Achim Kraus, senior consultant strategic accounts tvrtke Palo Alto Networks, govorio o samoj sigurnosti tih infrastrukutra, kao i ostalim vidovima suvremenog života (internetska sigurnost, sigurnost podataka na društvenim mrežama i td.) i ulozi Palo Alto Networksa u istima.

Uvodno predavanje završio je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, čiji je naglasak govora bio na optimizaciji softvera za više platformi, novim tehnološkim rješenjima iz Microsofta (operativni sustav Microsoft 8 čiji je izlazak u Hrvatskoj zakazan za 26. listopada) te viziji budućeg razvitka same tvrtke te sveukupne ICT industrije.

Komentirajte prvi

New Report

Close