U Omišu pušten u rad uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2009. u 13:40

Gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić i direktorica Jadranskog projekta Fani Bojanić na današnjoj su svečanosti zajednički pustili u rad Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) ″Priko″. Uređaj je kapitalni dio sustava javne odvodnje Omiš-Dugi Rat, koji obuhvaća područje grada Omiša te istočni dio općine Dugi Rat, priopćeno je iz Hrvatskih voda – Jadranskog projekta.

Dogradnja kanalizacijskog sustava na području Omiša i Dugog Rata provodi se u sklopu Jadranskog projekta koji su pokrenule Hrvatske vode uz potporu Vlade RH. U realizaciju je od početka uključena i Međunarodna banka za obnovu i razvoj s kojom je nedavno potpisan ugovor za drugu fazu Jadranskog projekta, čija je ukupna vrijednost 280 milijuna eura. Omiški sustav javne odvodnje se kroz projekt financira iznosom od 19 milijuna kuna.

Nabavu opreme za UPOV financirala je općina Dugi Rat, budući je izgradnju postojećeg dijela zajedničkog uređaja u cijelosti financirao grad Omiš, navodi se u priopćenju. Radove na izgradnji uređaja izvela je varaždinska tvrtka Coneco a nadzor je provela tvrtka Akvaprojekt iz Splita.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close