U obnovu Zagrebačkog Velesajma ulaže se 760 milijuna kuna?

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2012. u 11:00

Prema razvojnom programu “Zagrebački velesajam – u Funkciji grada Zagreba i gospodarstva Republike Hrvatske” Zagrebački bi Velesajam uskoro mogao poprimiti novo ruho, piše Jutarnji list.

U gradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata kroz sljedećih bi se pet godina trebalo uložiti 760 milijuna kuna, a radove bi zajednički financirali Grad Zagreb i Zagrebački Holding. Prostori za sajamsku djelatnost i prateće sadržaje trebali bi se prostirati na najviše 80 tisuća četvornih metara, a u Zagrebačkom Velesajmu vjeruju da bi, ako se projekt realizira, mogli ostvarivati i do 5 milijuna kuna dobiti.

Prema projektu, glavni ulaz postati će talijanski paviljon a s desne strane trebao bi se nalaziti višenamjenski izložbeni paviljon, dok bi s druge strane trebala biti višenamjenska dvorana za koncerte, predstave i slične priredbe. Ispod objekata bit će podzemna garaža sa 2000 parkirališnih mjesta, a uz otvorene izložbene prostore smjestili bi se hotel, kongresna dvorana i trgovački centar. Jutarnji list navodi da će se svim posjetiteljima na raspolaganju naći pošta, restoran, ljekarna, banka, putnička agencija, suvenirnica i trgovina mješovitom robom.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close