U New Yorku predstavljena hrvatska vina

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2011. u 11:10

U New Yorku je jučer po prvi puta, u organizaciji Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore, održano službeno kušanje hrvatskih vina u jednome od ponajboljih njujorških restorana Hudson Terrace na Manhattnu, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).




”Predstavljanje na ovaj način iznimna je prilika da se hrvatska vina predstave stručnoj publici na velikom tržištu i središtu novog svijeta. U SAD smo 2010. godine izvezli vina u vrijednosti 650 tisuća dolara, a ovo je siguran put da se taj broj višestruko poveća”, rekla je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK prigodom prezentacije.

Na promociji vina, koju je posjetilo 200-tinjak uzvanika iz svijeta vina i gastronomije, predstavile su se 34 hrvatske vinarije: Agrokor vina, Bibich, Bodren, Cattunar, Coronica, Degrassi, Enjingi, Grgich, Ivan Katunar, Karaman, Katunar vinarija, Korta Katarina, Kozlović, Krajančić, Krauthaker, Matošević, Miloš, Bura-Mokalo, Nada, Pavlomir, Piližota, Piquentum, PZ Čara, PZ Dingač, PZ Gospoja, PZ Putnikovic, PZ Svirče, PZ Vrbnik, Roxanich, Saints Hills, Šipun, Tomić, Trapan, Zlatan Otok i Žlahtina Union.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close