U brodogradilištu Leda porinut brod za Nizozemce

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2011. u 20:00

U korčulanskom brodogradilištu Leda danas je obavljeno porinuće novoizgrađenog broda za nizozemskog naručitelja brodogradilište Peters Shipyards, za koje Korčulani izgrađuju čelična oplata, zatim se brod tegli u Nizozemsku gdje se u sklopu završnih radova ugrađuju motori i tehnologija.

Direktor Lede Srećko Marini kazao je kako još uvijek rade na dijelu pogona brodogradilišta Inkobrod u stečaju, što im onemogućava ugradnju novih tehnologija i širenje proizvodnih pogona. Izrazio je nadu da će kao unajmitelji zajedno s partnerom iz Nizozemske dobiti koncesiju za daljnju zaposlenost oko stotinu radnika i još toliko kooperanata. U Ledi je od utemeljenja 2000. godine izgrađeno 20 brodova, a već imaju ugovorenu gradnju tri nova, što garantira punu zaposlenost do kraja 2012. godine.

Protekla 2010. bila pozitivna za to brodogradilište koje je, bez obzira na globalnu krizu, povećalo obujam proizvodnje za 20 posto. Brodogradilište Leda započelo je sa spajanjem novog broda istog tipa iz serije I-BOX koji će, kao i prethodni, ploviti po sjevernim morima prevozeći uglavnom rasute terete.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close