Tvrtka Intereuropa odbacila navode zviždačice

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2009. u 10:30

Iz tvrtke Intereuropa odbacili su optužbe o navodnim nezakonitim radnjama u slavonskobrodskoj podružnici iznesene prije dva dana na konferenciji za novinare udruge Zviždač.

U priopćenju, koje potpisuje predsjednik Uprave Andrija Jurgec, kao potpuno neistinite ocijenjene su tvrdnje bivše djelatnice brodske podružnice Intereurope Tatjane Jakšić o “krivotvorenju uvozno- izvozne dokumentacije, kršenju carinskih propisa i međunarodnih ugovora te konvencija Svjetske trgovačke organizacije od strane pojedinaca u Intereuropa d.o.o. i Carinarnice u Slavonskome Brodu”.

“Navedenim tvrdnjama neosnovano se diskreditira naša tvrtka i netočno navodi razlog otkazivanja ugovora o radu gospođi Tatjani Jakšić, uz napomenu da ona nije koristila zakonom utvrđeno pravo na sudsku zaštitu prava iz radnog odnosa protiv odluke o otkazu”, poručuju iz Intereurope.

Dodaju kako su, nastavi li se “samopromocija gospođe Jakišić zasnovana na neistinitim tvrdnjama o njihovu poslovanju, tražiti i zaštitu ugleda i nadoknadu nanesene im štete od svakog nakladnika i Jakšić osobno.”

Iz Središnjeg ureda Carinske uprave poručuju pak da je “Ministarstvo financija, Carinska uprava, Služba za unutarnji nadzor i kontrolu u skladu s ovlastima propisanim Zakonom o carinskoj službi započela s poduzimanjem mjera i radnji s ciljem utvrđivanja iznesenog činjeničnog stanja”.

Na konferenciji za novinare Udruge Zviždač održane u Slavonskome Brodu u srijedu 7. listopada Tatjana Jakšić rekla je kako je degradirana u bivšoj tvrtki Intereuropi pošto je upozorila na kršenje zakona. Ponuđen joj je novi ugovor o radu koji je odbila pa je godinu dana nezaposlena. Istaknula je “kako su u kod pojedinih tvrtki utvrđena kršenja carinskih propisa i međunarodnih ugovora. Na taj je način oštećena hrvatska država i EU jer nisu naplaćeni carina i PDV”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close