Tri kompanije zainteresirane za T-Mobile UK

Autor: Tomislav Hrastovčak , 04. rujan 2009. u 10:55

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom započeo je pregovore s Vodafoneom, France Telecomom i Telefonicom vezane uz prodaju britanskog T-Mobilea, objavio je Financial Times pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Prema pisanju tog lista, sve tri kompanije izrazile su interes za T-Mobile UK, ali pregovori su još uvijek u preliminarnoj fazi. Vrijednost potencijalnog sporazuma mogla dostići i 4 milijarde eura, tvrdi izvor Financial Timesa. Također, navodno se pritom razmatra i spajanje britanskog T-Mobilea s divizijom France Telecoma Orange UK. Nijedna od kompanija nije komentirala najnovije špekulacije.

Glasine o prodaji britanske podružnice Deutsche Telekoma traju već neko vrijeme, a Vodafone se često spominjao kao mogući kupac. Podsjetimo, Financial Times je u srpnju pisao i da je njemački operator skloniji zamjeni britanskog T-Mobilea za imovinu u nekoj drugoj zemlji, nego izravnoj prodaji divizije.

Kako pokazuju podaci s Bloomberga, dionice Deutsche Telekoma ojačale su gotovo 2 posto u jutarnjem trgovanju na Frankfurtskoj burzi.

Komentirajte prvi

New Report

Close