Trend biorazgradivih vrećica

Ovoga proljeća nosi se – zeleno. I biorazgradivo. Dan planeta Zemlje poticaj je pozitivnih promjena vezanih uz zaštitu okoliša te potiče na akcije koje, u konačnici, donose dobrobit svima.

Jedna od takvih hvalevrijednih akcija odvija se u brojnim trgovinama: u ponudu su uvedene biorazgradive vrećice za nošenje namirnica. Ova promjena nije privremene prirode: biorazgradive vrećice, srećom, sve više postaju dio navike velikog broja kupaca koji budućnost Zemlje žele učiniti čišćom i sigurnijom. Iz toga razloga sve se više koriste i biorazgradive vrećice za otpatke koje su relativno nove na našem tržištu, ali su vrlo brzo našle svoje mjesto u brojnim domovima.

Velika, srednja i mala 100 posto biorazgradiva vrećica za nošenje može se upotrijebiti više puta, a onečišćenja okoliša upotrebom takve vrećice nema. Nakon 180 dana u potpunosti se raspadne i pretvori u korisni kompost. Dobiva se procesom prerade biorazgradive i kompostirajuće sirovine temeljene isključivo na bio osnovi. Čak i boje za tisak na vrećicama su biorazgradive.

Sa simboličnim potezom korištenja biorazgradivih vrećica postižu se više nego simbolični rezultati: smanjuje se onečišćenje tla i vode, doprinosi prirodnom rastu biljaka, a mlađim generacijama se usađuje savršen primjer odnosa prema okolišu.

Za razliku od brojnih modnih i sličnih trendova, trend biorazgradivih vrećica nije prolazan i ne traje samo jednu sezonu. Korištenje takvih vrećica malen je korak koji u konačnici donosi ogromne pozitivne rezultate. Samo jedna osoba svojim ekološko-osvještenim djelovanjem može učiniti zaista mnogo. A kad se broj osoba znatno poveća i proširi, onda je jasno da gledamo prema “zelenijoj” i čišćoj budućnosti.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!