Toni Balažič novi šef Mercatora

Autor: Branka Suvajac , 18. svibanj 2012. u 14:05

Novi prvi čovjek Mercatora postao je Toni Balažič, izvijestile su slovenske Finance.

Balažič je prilikom imenovanja izjavio da pred sobom vidi dva izazova. Jedan je doseći razinu najvećeg trgovca u Sloveniji, kao i poboljšati svoju poziciju na Balkanu. Kao što je ranije najavio, puno energije uložit će u monetizaciju nekretnina. Upitan o Agrokoru kao ponovnom potencijalnom kupcu, Balažič je neodređeno odgovorio: “Želimo stabilnog vlasnika”.

Žiga Debeljak odlazi s pozicije nekadašnjeg šefa Mercatora do 30. svibnja, ali će se kao savjetnik u Mercatoru zadržati do rujna. Ostali članovi Uprave ostaju na svojim pozicijama dok im se ne nađe zamjena. Balažič kaže kako imenovanje nove Uprave očekuje do ljeta.

Prijave za mjesto predsjednika Uprave Mercatora primane su, podsjetimo, do 7. svibnja, a javni poziv bio je objavljen na Ljubljanskoj burzi.

“Mercator je kao Barcelona ili Real u nogometu, ali novi predsjednik Uprave stajat će manje od Messija”, rekao je tada Matej Lahovnik, predsjednik NO-a.

Toni Balažič, sadašnji direktor tvrtke Žito, slovio je čitavo vrijeme kao najizgledniji čovjek za mjesto predsjednika Uprave.

Podsjetimo, cijela Uprava Mercatora na čelu sa Žigom Debeljakom podnijela je u ožujku ove godine ostavku zbog neslaganja s vlasnicima oko prodaje slovenskog lanca Agrokoru. Poslovni dnevnik početkom ovog tjedna objavio je kako u koncernu Agrokor počinju pripreme za novu rundu u lovu na slovenski trgovački lanac Mercator.

PREPORUČAMO:

Slovenski ministar financija: Priča o Mercatoru uskoro će se opet ‘zarolati’

Todorić sprema uvjetnu javnu ponudu za Mercator

Komentirajte prvi

New Report

Close