Tone zlata nezaustavljivo izlaze iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2012. u 16:25

Kako bi preživjeli krizu, sve više Hrvata prodaje obiteljsko blago. Na svakom koraku – poslovnice za otkup zlata. Dobre cijene i isplata u gotovini.

>>> Je li ovo ultimativan razlog za posjedovanje zlata?

Riječi su to kojima je u jednom od nedavno objavljenih priloga o otkupu zlata gledatelje uveo HRT.

Cijena zlata i srebra ovisi od stanja na burzi, a trenutno se može dobiti od 79 kuna po gramu do 283 kuna za gram zlata, objavili su.

Dok svaka prerada i pretvaranje zlata u nakit u Hrvatskoj podliježe visokim porezima, većina otkupnih stanica zlato izvozi u inozemstvo na što se ne plaća porez. Tako na tone vrijednog metala – nezaustavljivo odlazi preko granice.

(HRT/pd)

Komentari (4)
Pogledajte sve

Zlato se izvozi zbog velikih nameta u RH.

trebate pitati vladu rh i hnb zašto kupnja-prodaja zlata i srebra nije regulirana kao u tako željenoj eu……..a sve drugo jest?……

a inače kod nas se može sve, jer ako ministar može javno prijetiti ini, onda i ja mogu kupiti zlato na crno…….čak mi je to obzirom na karakter ove vlasti pametnije..,.. nego na bijelo…….

Banke više ne nude kredite u CHF.

Ovo sa zlatom je nered. Npr. u Hrvatskoj fizička osoba ne može trgovati zlatom. U nekim područjima idemo u krajnosti a u neka područja upopće ne otvaramo. Čudan je taj hrvatski liberalni komunizam.

New Report

Close