Tjedan filatelije Japana

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2011. u 12:05

Do 9. travnja u izložbenom prostoru Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 u Zagrebu bit će otvorena prigodna filatelistička izložba pod nazivom “Tjedan filatelije Japana” u organizaciji Hrvatske pošte i Hrvatske filatelističke akademske zajednice.

“Tjedan filatelije Japana” u Japanu je tradicionalna filatelistička manifestacija koja se obilježava brojnim izložbama diljem zemlje, a već uobičajeno se svake godine održava u drugoj polovini travnja. Ta je izložba ujedno i najava svjetske filatelističke izložbe PHILANIPPON 2011., koja bi se ove godine trebala održati u Yokohami.

U okviru filatelističke izložbe će se 1. travnja 2011. održati Dan origamija, a za trajanja izložbe organizirat će se prezentacije i radionice origamija. Origami je tradicionalno umijeće presavijanja papira koje se zadnjih nekoliko desetljeća proširilo i izvan granica Japana te je postalo popularno diljem svijeta. U Japanu se čak i pisma vrlo često pišu na ručno rađenom papiru washiju, koji se koristi i za origami. Donacije za pomoć Japanu skupljat će se u postavljenoj kutiji Crvenog križa, a donatori će zauzvrat dobiti papirnati ždral izrađen u tehnici origamija.

(sš)

Komentirajte prvi

New Report

Close