Time Warner nadmašio očekivanja zahvaljujući filmskim hitovima

Autor: Tomislav Hrastovčak , 03. veljača 2010. u 13:50

Američki medijski div Time Warner ostvario je kvartalne rezultate bolje od očekivanja, velikim dijelom zahvaljujući filmskim uspješnicama kao što su Sherlock Holmes i Mamurluk.

Kompanija je danas objavila da je u proteklom kvartalu ostvarila neto dobit od 627 milijuna dolara ili 53 centa po dionici, nakon što je godinu ranije, zbog velikih otpisa imovine, bilježila gubitak od čak 16 milijardi dolara. Ukoliko se izuzmu posebne stavke, profit je iznosio je 55 centa po dionici, što je za 3 centa više od od prosječnih očekivanja Reutersovih analitičara. Tromjesečni prihodi povećali su se za 2 posto na 7,3 milijarde dolara.

Prihodi od filmske divizije porasli su gotovo 7 posto u promatranom tromjesečju. Istodobno, prihodi televizijske podružnice popeli su se 4 posto, dok je u izdavačkom poslovanju zabilježen pad od 13 posto.

Podsjetimo, Time Warner je krajem prošle godine izdvojio internetsku diviziju AOL, s obzirom da devetogodišnji brak dviju kompanija nije rezultirao očekivanim sinergijskim učincima. Njihovo spajanje smatra se jednim od najneuspješnijim u američkoj korporativnoj povijesti.

Komentirajte prvi

New Report

Close