Thompson dužan 1,164 milijuna kuna, odakle mu imovina?

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2012. u 11:00

Nakon polugodišnje provjere Porezna uprava donijela je početkom rujna rješenje po kojem bi Marko Perković Thompson državi trebao platiti 1,164 milijuna kuna poreza, potvrdili su Novom listu izvori iz Ministarstva financija.

To ne znači da će poznati pjevač taj iznos morati platiti odmah jer on ima pravo žaliti se prvo Poreznoj upravi u drugom stupnju, kao što je to primjerice učinila njegova kolegica Vlatka Pokos, a nakon toga može pokrenuti i upravni spor. U ovom slučaju ne radi se o poreznom dugu kakav je slučaj kod desetak tisuća građana koji su se našli na listi poreznih dužnika, nego je Porezna uprava, analizirajući financije Marka Perkovića u posljednjih nekoliko godina, utvrdila novu poreznu obvezu, piše list.

Nakon višemjesečnog nadzora i nekoliko kontakata s Perkovićevim odvjetnikom koji je nastojao ponuditi dokaz da Thompsonova imovina ima uporište u njegovim prihodima, poreznici očito nisu prihvatili te argumente i po njima Thompson mora platiti porez na neprijavljeni dohodak od 3,69 milijuna kuna, što bi nakon poreznih odbitaka značilo novoutvrđeni porez od 1,164 milijuna kuna, piše list, pitajući se odakle Thompsonu imovina.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Možda Tomson želi prigovoriti da su mu premalo prihoda utvrdili.

New Report

Close