TESU: Deblokiran račun, radnicima isplaćene četiri plaće

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2010. u 13:05

Radnicima pulske Tvornice električnih strojeva i uređaja – TESU isplaćene su četiri plaće i deblokiran je račun tvrtke. Izvijestio je to predsjednik štrajkaškog odbora TESU-a Rajko Kutlača.

Ovime nije provedena otprije poznata odluka Hrvatskog fonda za privatizaciju, a niti je vlasnik, odnosno Ministarstvo financija, ispunilo obvezu prema vlastitom poduzeću, budući da su dobivena sredstva dostatna samo za dio plaća i deblokadu računa. Naime, Fond je obećao pozajmicu u iznosu od 15,8 milijuna kuna, a ovih dana je isplaćeno manje od polovice dogovorenog iznosa, što je bilo dostatno za deblokadu računa i isplatu četiri plaće, javlja HRT.

“Važno je da je sada ovoj tvrtki omogućeno financijsko poslovanje. Očekujemo potpuno ispunjenje preuzetih obveza od strane vlasnika i njegovih predstavnika te konačno i potpuno rješenje pitanja TESU-a”, ističe Kutlača.

Premda situacija nije ni izbliza riješena, štrajkaški odbor traži konačno rješenje za ovu tvrtku, dok radnici nastavljaju proizvodnju i ispunjavanje svih obveza prema kupcima i dobavljačima, navodi se u priopćenju. Radnici plaću nisu primili osam mjeseci, a doprinosi im nisu uplaćeni od srpnja 2009.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close