Telenor zabilježio blagi pad kvartalne dobiti

Autor: Marko Mršić , 08. veljača 2011. u 12:30

Nordijski telekom operater Telenor danas je izvijestio o blagom padu kvartalnog profita, nakon što su viši troškovi i porezi izbrisali pozitivan učinak rasta prodaje.

Neto dobit u zadnja tri mjeseca prošle godine dosegnula je 2,10 milijardi norveških kruna (364 milijuna dolara), što predstavlja 3-postotno smanjenje u odnosu na isto lanjsko razdoblje kada je profit iznosio 2,17 milijardi kruna. Prihodi od prodaje su porasli za 11 posto na 24,9 milijardi kruna. Iz kompanije su poručili da na azijskim tržištima ostvaruju dobre rezultate, no u skandinavskoj regiji i istočnoj Europi primjetno je usporavanje rasta prihoda i dobiti. U četvrtom kvartalu prošle godine Telenor, koji je snažno prisutan u Srbiji, povećao je broj korisnika za 8 milijuna. U cijeloj prošloj godini neto dobit se povećala na 14,3 milijardi kruna.

Telenor je također poručio da se i dalje protivi akviziciji talijanskog telekom operatera Wind Telecomunicazioni od stranke ruskog VimpelComa. Inače, Telenor u VimpelComu drži 40-postotni udjel kojeg namjerava smanjiti na 32 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close