Tekstilpromet s padom polugodišnje dobiti od 35 posto

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2010. u 11:15

U prvom polugodištu ove godine Tekstilpromet je ostvario ukupan prihod u iznosu od 174 milijuna kuna što je za 26 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, vidljivo je iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Prihodi od prodaje ostvareni su u iznosu od 150,9 milijuna kuna i 27 posto su manji od ostvarenja prošle godine, dok su ostali poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 17,6 milijuna kuna za 16 posto manji od prošlogodišnjih. U drugom kvartalu ostvaren je ukupni prihod u iznosu od 77,7 milijuna kuna što je 18 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ostvareni ukupni rashodi u šest mjeseci iznose 167,7 milijuna kuna i za 26 posto su manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni rashodi u drugom kvartalu iznose 78,4 milijuna kuna što je 20 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Dobit nakon oporezivanja ostvarena je u iznosu od 5,6 milijuna kuna i za 35 posto je manja od ostvarenja prošle godine. U drugom kvartalu ostvaren je gubitak u iznosu od 1,1 milijun kuna, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvareni gubitak dvostruko je manji.

U komentaru Uprave se ističe da su u promatranom periodu otplaćene sve dospjele kreditne obveze i društvo uredno podmiruje svoj obveze. “Nastavak i produbljivanje krize u hrvatskom gospodarstvu posebno ima reperkusije na pad kupovne moći stanovništva te povećanje nezaposlenosti i nelikvidnosti što u konačnici znači manju potražnju i manje prihode”, poručili su iz Tekstilprometa.

Također ističu da se otvaranjem velikih trgovačkih lanaca dodatno povećava konkurencija. “Veliki broj srednjih i malih trgovina dolazi u poteškoće u održavanju poslovanja, a time se i nama smanjuje mogućnost prodaje robe na tržištu”, stoji u komentaru.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close