Target s rastom profita od 11 posto, dobit Searsa pala 13 posto

Autor: Tomislav Hrastovčak , 24. veljača 2011. u 16:05

Američki maloprodajni lanac Target zabilježio je rast dobiti u proteklom kvartalu, zahvaljujući blagdanskim rasprodajama i snažnom poslovanju s kreditnim karticama.

Kompanija iz Minneapolisa danas je objavila kako je u tromjesečju zaključenom 29. siječnja ostvarila neto dobit od 1,04 milijarde dolara ili 1,45 dolara po dionici, što predstavlja rast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukoliko se izume utjecaj poreznih olakšica, dobit je iznosila 1,38 dolara po dionici, što je neznatno niže od prosječnih prognoza Bloombergovih analitičara. Kvartalni prihodi popeli su se pak 2,4 posto na 20,7 milijardi dolara. Target inače upravlja s 1.750 trgovina u SAD-u.

Podsjetimo, Targetov najveći konkurent Wal-Mart ovog je tjedna izvijestio o kvartalnoj dobiti od 6,06 milijardi dolara ili 1,70 dolara po dionici, što je rast od 27 posto na godišnjoj razini. Ukupni tromjesečni prihodi Wal-Marta popeli su pak se 2,4 posto na 116,4 milijarde dolara.

Kvartalne rezultate danas je objavio i američki lanac robnih kuća Sears Holdings, koji je zabilježio pad dobiti, zbog slabije prodaje u vrijeme zimskih blagdana. Kompanija je u kvartalu zaključenom krajem siječnja zabilježila profit od 374 milijuna dolara ili 3,43 dolara po dionici, što predstavlja smanjenje od 13 posto na godišnjoj razini. Prodaja u američkim trgovinama otvorenima barem 12 mjeseci skliznula je pritom 4,5 posto tijekom tromjesečja.

Komentirajte prvi

New Report

Close