Tanji, brži, oštriji: Kakve nam gadgete donosi 2012.?

Autor: Ozren Podnar, VLM , 14. siječanj 2012. u 09:00

Neke od tehnoloških poslastica već su predstavljene, o drugima se nagađa na temelju najava koje kontrolirano cure od proizvođača.

Primjerice, Sony je potvrdio da radi na PlayStationu 4, no o njegovim značajkama zasad možemo samo nagađati. Pogledajmo što ljubitelje napredno inteligentnih spravica, prema dostupnim podacima, čeka u idućih 11 i pol mjeseci.

Googleov sladoledni sendvič

Android Ice Cream Sandwich nadaleko je hvaljen kao najbolji operativni sustav koji je potekao iz Googleove radionice. Kako javlja Business Insider, ove se godine očekuje da mnogi veliki proizvođači smartfonova i tableta plasiraju spravice s tim OS-om. Većina ranijih uređaja koji rade na Androidu neće moći biti unaprijeđema s Ice Cream Sandwichom, ali će novi proizvodi ići na “sladoledni” pogon.

Tablet kao list papira

Od Toshibe se očekuje da predstavi najtanji tablet PC svih vremena. S debljinom od 0,77 centimetara, bit će tanji za 0,11 cm od iPad-a 2. Imat će ekran od 10,1 inča, a pokretat će ga operativni sustav Honeycombe. Stručnjaci i korisnici se nadaju da će novi Toshibin uradak biti uspješniji od predebelog Thrivea, koji je isporučivan u verzijama od 7 i 10 inča.

Pomama za novim prijenosnicima

Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung i Toshiba izaći će sa supertankim i moćnim ultraprijenosnim računalom, koje će se na tržištu nadmetati s Appleovim MacBook Airom. HP, Lenovo i Toshiba su najavama već probudili apetit kupcima.

Neslomljivi ekrani

Smartfonovi i tableti dobit će još čvršće ekrane zahvaljujući proizvodjaču Coming. Tvrtka koja izrađuje izuzetno otporni Gorilla Glass poručuje da je iznašla novu formulu, koja će dodatno ojačati ekrane raznih proizvođača pametnih uređaja.

Munjevito brzi port

Osobna računala koja rade na Windowsima bit će opremljena novim i munjevito brzim Intelovim portom Thunderbolt, koji je već prisutan na Appleovim računalima. Preko naprednog porta bit će moguće prebacivati podatke mnogo brže nego preko nekoć revolucionarnog USB-a. Gromoglasno lansiranje Thunderbolta očekuje se u travnju.

Nikonova zapanjujuća kamera

Nova, tek predstavljena kamera Nikon D4 slovi za jednu od najboljih digitalnih kamera današnjice. Može okinuti 10 fotografija u sekundi pri 16 megapiksela i osposobljena je za kristalno čiste i razlučive snimke i uz minimalno osvjetljenje. Moguće je i snimanje filmova dužine do 20 minuta u formatu H264/MPG-4 AVC sa zvukom ili bez zvuka.

Status vozila u svakom trenu

Uoči lansiranja svog potpuno električnog vozila Focus, Ford je pripremio i aplikaciju za smartfone koja prikazuje aktualne podatke o vozilu. Aplikacija zvana MyFordMobile javlja u kakvom je stanju akumulator, koliko još kilometara možete prijeći i položaj najbliže postaje za punjenje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sada mi je jasno što će nas izvući iz ove krize-sendvič tablet!

New Report

Close