Svilan i Hloverka konkurencija su bili samo na papiru?

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2012. u 11:35

Siniša Svilan (51), direktor programa Nove TV, suočen je sa sumnjama koje su početkom travnja pretočene u USKOK-ovu optužnicu, u kojoj ga se tereti da je od studenog 2004. do prosinca 2007. u svoj džep pospremio ukupno 262.000 eura.

Taj je novac, prema navodima USKOK-a, uzimao od produkcijske kuće Core Media, a sve kako bi emisijama iz njihove produkcije – “Jedan na jedan”, “U sridu”, “Istraga/Rekonstrukcija” te “Interijeri” – osigurao emitiranje na Novoj TV. Svilanova tarifa, po USKOK-u, bila je 1000 eura po svakoj emitiranoj emisiji, svakog od projekata, a Core Media, prema navodima optužnice, nudila je spomenute emisije nakon što bi od Svilana dobili povjerljive informacije s kolegija televizijske kuće, piše Večernji list. Svilan je kao direktor programa Nove TV bio zadužen za programski sadržaj.

Na gore spomenutim kolegijima govorilo se o televizijskim formatima za koje je Nova TV zainteresirana, a kada bi čuo što se točno traži, Svilan bi te informacije, tvrdi USKOK, prenio Vladimiru Šelebaju Sellieru, vlasniku Core Medije, piše list. Upravo je Šelebaj, uz Edvina Softića, također nekadašnjeg Svilanova prijatelja, osoba koja je direktora programa Nove TV u iskazima pred USKOK-om najviše teretila. Šelebaj je u svom iskazu pred USKOK-om, piše list, naveo da je Svilana upoznao preko Edvina Softića, dugogodišnjeg prijatelja svoje bivše supruge Dijane Čuljak.

U poslove Core Medije i Nove TV, prema iskazu Šelebaja, ali i Svilanovoj obrani, bila je uključena i Hloverka Novak Srzić, u to vrijeme zaposlena na HTV-u, dakle konkurentskoj televiziji, izvještava ‘Večernji’. Prema pisanju lista Šelebaj je u svom iskazu rekao kako je upravo Hloverkina ideja bila format političkog talk showa “U sridu”, koji je zatim za 22.500 eura po emisiji Core Media prodala Novoj TV.

Novac je za Svilana bio pripremljen u posebnoj kuverti, na kojoj nije pisalo njegovo ime, već je na njoj bila oznaka “scenario”, kao i u internom troškovniku. On je ponekad po novac znao doći u stan Vladimira Šelebaja, a nekada je predaja bila i u poslovnom prostoru – kazao je Tonček Mandić, koji je svjedočio zajedno sa Softićem i još jednim ugroženim svjedokom (koji je svjedočio pod skrivenim identitetom). O predaji novca Svilanu svjedočio je i Edvin Softić kazavši da je on jednom Svilanu osobno predao kuvertu sa 5000 eura od Šelebaja, piše Večernji list.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Zar mislite da se samo u medijima radi s gotovnom?

Hloverka zna sve političare i dužnosnike,ovaj zna samo estradu..nije teško zaključit tko će nagrabusit

New Report

Close