Švedski sud potvrdio presudu protiv Pirate Baya

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2010. u 20:35

Švedski prizivni sud danas je podupro presudu protiv trojice muškaraca koji stoje iza mrežne stranice Pirate Bay za distrubucije fileova s glazbom i filmovima povećavši novčanu kaznu na više od šest milijuna dolara, a smanjivši im zatvorske kazne na četiri do deset mjeseci.

Njih su tužile švedske podružnice vodećih glazbenih i filmskih tvrtaka, uključivo Sony BMG, Universal Music, EMI i Warner Brothers, u okviru borbe industrije zabave protiv dijeljenja filmova i videosnimaka putem interneta. “Prizivni je sud, kao i okružni, utvrdio da je servis Pirate Bay olakšao nezakonitu distribuciju fileova na kažnjiv način za one koji su pružali uslugu”, rekao je sud u izjavi. Unatoč sudskom procesu mrežna stranica Pirate Bay još je u funkciji, a na njezinoj stranici se navodi da je sada vodi druga organizacija te da je registrirana na Sejšelima.

Fredrik Neij, Peter Sunde i Carl Lundstrom novčano su kažnjeni sa 6,57 milijuna dolara, Neiju je zatvorska kazna smanjena na 10 mjeseci, Sundeu na osam, a Lundstromu na četiri. Četvrti muškarac, Gottfrid Svartholm Warg, zbog bolesti nije mogao sudjelovati u procesu, priopćio je sud.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close