Svaki ugostitelj će sam odlučivati o zabrani pušenja?

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2012. u 09:15

Europske države se u sve većoj mjeri priklanjaju austrijskom modelu, gdje svaki ugostitelj sam odlučuje o zabrani pušenja. Tamo se u dobro ventiliranim prostorima u restoranima smije pušiti, poručili su iz Vlade, a prenosi Novi list.

I restorani bi u dogledno vrijeme mogli dobiti dozvolu za pušenje, ali samo u dobro ventiliranom prostoru, poručila je ovih dana Vlada na svom Twitter profilu, odgovarajući na kritike twitteraša na račun rigoroznog režima nepušenja u hrvatskim restoranima. Europske države u sve se većoj mjeri priklanjaju austrijskom modelu, gdje svaki ugostitelj sam odlučuje o zabrani pušenja. Tamo se u dobro ventiliranim prostorima u restoranima smije pušiti, a takvo se rješenje može očekivati i kod nas, poručili su iz Vlade.

Iako je i sam pobornik austrijskog modela, ministra zdravlja Rajka Ostojića ovakva je najava zatekla, a hoće li se, i kada, liberalizacija zabrane pušenja provesti u praksi, nije nam znao odgovoriti.

– To mi je prva informacija. Što se mene tiče, postojeći zakon ostaje, pooštrili smo sanitarnu inspekciju, a o eventualnim izmjenama zakona odlučuje cijela Vlada. To je zakon koji se tiče svih nas, rekao nam je Ostojić.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nije točno , Barbosa. Ulažući u STAKLENE GAJBE u kojima se puši- stvarate dvostruke kriterije- a to je
ono što Zakon zahtijeva, samo ugostitelji ne žele platiti.
Ministarstvo zdravstva koje je nadležno za ova pitanja, ugledalo se samo svojim zakonima na modernu Europu
i Austriju , kao predvodnicu poštovanja ljudskih prava na odabir ove navike , kao i svake druge…..

Zakon protiv pušenja u ugostiteljskim objektima se pokazao kao notorna glupost zbog kojega se zatvorilo mnogo ugostiteljskih obrta i izgubilo mnogo radnih mjesta.

Jedan korak naprijed, dva natrag!

New Report

Close