Sutra se otvara onkološka Poliklinika u Hoto centru, žele suradnju s HZZO-om

Autor: Marija Crnjak , 26. prosinac 2016. u 14:10
Press Foto

Uključivanje u investiciju nedavno je najavio i Tomislav Horvatinčić, koji već godinama nastoji revitalizirati poslovno trgovački objekt koji je izgradio uz stambeno naselje Hoto Ville.

Radiochirurgia Zagreb, poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom, dobila je dozvolu za rad od Ministarstva zdravstva, te s radom počinje već sutra, izvijestili su iz Poliklinike koja se otvara u Hoto centru u Svetoj Nedelji.

Osnivači Poliklinike ističu kako u Hrvatsku i regiju donose nove metode otkrivanja i liječenja raka pomoću tehnologije koju koriste prestižne svjetske klinike kao što su, Mayo, Cleveland, Stanford, Beth Israel. Ulaganje je vrijedno 10 milijuna eura, a poliklinika će biti jedina takvog tipa u regiji, te očekuje pacijente iz drugih zemalja Jugoistočne Europe. Kako smo već pisali, radi se o domaćoj investiciji čiji je nositelj Dragan Schwarz, specijalist kirurg, subspecijalist digestivne i onkološke kirurgije, javnosti poznat kao pomoćnik ministra Dragana Primorca u Vladi Ive Sanadera. 

“Zadovoljstvo je što ćemo nakon četiri godine rada na ovom projektu konačno početi primati pacijente. Ponudit ćemo im najsuvremenije uređaje i metode za rano otkrivanje i liječenje karcinoma”, izjavio je ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, Dragan Schwarz.

U današnjoj objavi najavljuju kako Radiochirurgia Zagreb prva u Hrvatskoj i široj regiji nudi pregled koji omogućava rano otkrivanje raka pluća putem vrhunskog CT uređaja, uz minimalnu dozu zračenja, te se tako uključuje u akciju “Otkrij na vrijeme”. Poliklinika nudi i druge preglede za rano otkrivanje karcinoma poput magnetne rezonance dojke i virtualne kolonoskopije. Također, usluge poliklinike planiraju se staviti na tržište državnog i privatnog osiguranja na cijelom prostoru jugoistoka Europe, najavljuju.

“Vjerujemo da ćemo svoje usluge pružati velikom broju pacijenata, kako privatno tako i putem HZZO-a, jer u Hrvatskoj nažalost godišnje od karcinoma oboli oko 25.000 ljudi, a rano otkrivanje značajno povećava šanse za izlječenjem ili produljenjem kvalitetnog života unatoč dijagnozi. Zahvaljujući submilimetarskoj preciznosti Varian EDGE tehnologije omogućit ćemo i tretiranje slučajeva koje je klasičnim metodama nemoguće operirati”, istaknuo je Schwarz.

Ukupna vrijednost investicije premašuje 10 milijuna eura i realizirana je iz privatnih izvora uz financiranje HBOR-a i Unicredit leasinga te uz HAMAG Bicro jamstva. Kako je poznato, uključivanje u investiciju nedavno je najavio i Tomislav Horvatinčić, koji već godinama nastoji revitalizirati poslovno trgovački objekt koji je izgradio uz stambeno naselje Hoto Ville.

Komentari (9)
Pogledajte sve


… Nije to lako moj frenki dok nekom pusis i usput ubijes dvoje ljudi…

Ona ocito ne vjeruje u onu da pusenje ubija,a pise joj na svakoj kutiji duvana. Ma uzas sta se desava kad ljudi ne citaju ili ne razume sto citaju.Ovo je prestrasno.

Ma mozes se ti zajebavat koliko oces… Ali siguran san da se nije dugo sexala poslije toga… Nije to lako moj frenki dok nekom pusis i usput ubijes dvoje ljudi…

Ma mozes se ti zajebavat koliko oces… Ali siguran san da se nije dugo sexala poslije toga… Nije to lako moj frenki dok nekom pusis i usput ubijes dvoje ljudi…

Strasno sta joj se bidnoj izdogadjalo. Drama. Moga joj je jadnoj sok kurceve radosti ic u dusnik u trenutku udara u taljansku jedrilicu. Ma mogla se bidna udavit. Biz,biz to ni najvecem neprijatelju ne bi pozelija.

New Report

Close