Suradnja Siemensa i FER-a

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2011. u 12:55

Čelnici zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i Siemensa Hrvatska potpisali su danas sporazum o suradnji u znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima i ugovor o suradnji u školovanju iz područja automatizacije i pogonske tehnike.

Sporazumom o suradnji definirana su načela dugoročne suradnje FER-a i Siemensa Hrvatska u istraživanju, razvoju i obrazovanju iz područja djelatnosti FER-a koji mogu pridonijeti ostvarenju poslovnih planova Siemensa. Suradnja se odnosi na područja zajedničkog interesa kao što su istraživanja i ekspertize radi usavršavanja tehničko-tehnoloških rješenja u Siemensu te razvoj sustava i rješenja za upravljanje industrijskim procesima, energetiku i medicinsku tehniku kao i obrazovanje Siemensovih kadrova na FER-u.

Ugovorom o suradnji u školovanju iz područja automatizacije i pogonske tehnike proširuje se dosadašnja 15-godišnja suradnja Siemensa i FER-ova Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo, na Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju. Zavod je opremio novi laboratorij Siemensovom tehnikom i učinio ga najsuvremenije opremljenim laboratorijem iz područja industrijske automatizacije i pogonske tehnike u ovom dijelu Europe te stvorio uvjete za održavanje novih tečajeva iz tog područja.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close