Sumnjiv posao u CO-u: Ministru htjeli ponuditi mito od 150.000 eura?

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2012. u 10:15

Kriminalisti posljednja dva dana ‘kopaju’ po poslovnim knjigama Croatia osiguranja zbog sumnje da je bivše vodstvo tvrtke oštetilo to državno poduzeće za milijunske iznose tako što je sklopilo štetan ugovor s privatnom tvrtkom Hazarder iz Sinja, vlasnika Dragana Labrovića, piše Jutarnji list.

Policija sumnja da je Croatia osiguranje s tvrtkom Hazarder sklopilo posao gradnje stanice za tehički pregled vozila u Sinju, ali je pritom zemljište u vlasništvu Hazardera preplatilo sedam puta, posao gradnje bez javnog natječaja dodijelilo toj istoj tvrtki te triput preplatilo samu gradnju stanice. Kako Jutarnji navodi, stanica je umjesto 3,5 milijuna kuna ukupno stajala više od 15 milijuna kuna. Ta stanicadanas ne radi, a razlog je činjenica da MUP nije Croatiji osiguranju dao dopuštenje da stanicu otvori zbog sumnje da je posao preplaćen, a vlasništvo same stanice netransparentno.

Istražitelji su nedavno dobili pouzdanu informaciju, piše Jutarnji, vezanu uz dopuštenje za rad sporne stanice. Naime, skupina ljudi povezanih s tim poslom dugo je raspravljala o tome kako riješiti problem pa su na kraju došli do ‘briljantne ideje’ : najjednostavnije je da se ministru Ranku Ostojiću ponudi mito od 150.000 eura. Iako nisu odmaknuli dalje od načelnog razgovora o tome, u istragu se odmah uključila SOA, ostale nadležne službe te DORH i USKOK.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close