Šuker najavio isplatu plaća i mirovina do Uskrsa

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2009. u 14:40

Plaće proračunskim korisnicima i mirovine bit će isplaćene prije Uskrsa, izjavio je ministar financija Ivan Šuker na današnjoj sjednici Vlade.

Iako se prije desetak dana govorilo o mogućim problemima u isplati, zahvaljujući dodatnom angažmanu, osigurali smo da proračunski korisnici plaće i umirovljenici mirovine dobiju prije Uskrsa, kazao je Šuker. Napomenuo je da su danas Hrvatskoj pošti proslijeđene zadnje uplate za mirovine, a ne budu li sve isplaćene sutra, bude li potrebe, pošta će i u subotu dostavljati mirovine.

U okviru odluke o davanju suglasnosti Hrvatskim autocestama (HAC) da se za sto milijuna eura zaduži kod Hypo banke, ministar Šuker je istaknuo i kako je ocjena koju je početkom tjedna iznijela Misija MMF-a sigurno utjecala na uvjete tog zaduženja. Kamata tog kredita od 6,99 posto vrlo je povoljna s obzirom na sadašnju situaciju, kazao je Šuker.

“Od MMF-a smo dobili recenziju naše politike i rebalansa državnog proračuna koja je vrlo pozitivna”, naglasio je i premijer Ivo Sanader napominjući kako Misija MMF-a nije bila u posjetu, jer je Hrvatska tražila pomoć, nego u redovitim godišnjim konzultacijama temeljem članka IV Statuta.

Premijer je i danas ponovio kako ne isključuje mogućnost još jednog rebalansa, ali kako tog rebalansa možda i ne bude. To samo znači da smo svjesni potrebe i nužnosti da pratimo kako će se sve odvijati, kazao je.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta istaknuo je kako će HAC kredit od 100 milijuna eura koji će uzeti kod Hypo Alpe-Adria Bank koristiti za osiguranje likvidnosti, odnosno podmirenje obveza, prije svega prema građevinskim tvrtkama.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close