Sud u Velikoj Britaniji naredio blokiranje Pirate Baya

Autor: Poslovni.hr , 01. svibanj 2012. u 11:10

Je li doista došao kraj Pirate Bayu u Velikoj Britaniji? Vrhovni sud Velike Britanije presudio je da svi davatelji pristupa internetu moraju blokirati taj najpopularniji servis za dijeljenje linkova za skidanje većinom piratske glazbe i filmova.

Veliki provideri Sky, Everthing Everwhere, Talk Talk, O2 i Virgini moraju onemogućiti pristup Pirate Bay stranici, koja se nedavno prebacila na švedsku adresu: PirateBay.se. “Siteovi poput Pirate Baya uništavaju radna mjesta u Velikoj Britaniji i potkapaju ulaganja u nove mlade umjetnike. Vrhovni sud je potvrdio da Pirate Bay masovno krši autorska prava”, rekao je predsjednik britanske glazbene udruge BPI.

BPI je krajem prošle godine zatražio od britanskih davatelja pristupa internetu da dobrovoljno blokiraju Pirate Bay, no oni su tada poručili da će to učiniti jedino ako dobiju sudski nalog. Iz Virgina su objavili da će poštovati odluku suda, ali upozoravaju da su takve odluke samo dio rješenja: “Kao odgovoran ISP ponašat ćemo se u skladu s nalozima suda, ali uvjereni smo da su potrebne alternative kako bi se promijenilo ponašanje korisnika, poput našeg dogovora sa servisom Spotify, odnosno dati korisnicima pristup dobrom sadržaju za pravu cijenu”.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close