SU: Hrelja je spreman raditi i protiv umirovljenika da se što bolje proda “kukuriku koaliciji”

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2010. u 14:20

Iz Stranke umirovljenika danas su reagirali na priopćenje iz Hrvatske stranke umirovljenika kojeg potpisuje predsjednik te stranke Silvano Hrelja.

HSU je u četvrtak poručio da ne podupire izmijenjeni prijedlog Zakona o mirovinskom osiguranju, već su to učinile “neparlamentarne marginalne strančice okupljene oko Stranke umirovljenika – HDZ-ova predizbornog satelita čiji čelnici redovito snishodljivo ugošćavaju premijerku Kosor i njezinu svitu, očito s njome trgujući pravima hrvatskih radnika za što nemaju nikakav mandat”.

Iz Stranke umirovljenika odgovaraju da je “nevjerojatno sa koliko žara gospodin Silvano Hrelja kao predsjednik onoga što je još ostalo od HSU-a nastoji omalovažiti svaku potporu koju Stranka umirovljenika ili BLOK Umirovljenici zajedno daju premijerki za neki dobar potez. Obzirom na žestinu kritika jasno je kako će Silvano Hrelja biti spreman raditi i protiv samih umirovljenika da bi se što bolje prodao ukuriku koaliciji”.

“Nigdje se u svijetu ne stimulira prijevremeno umirovljenje kako bi se umjesto zrelih, radno sposobnih ljudi na umjetan način stvorila armija umirovljenika. Također smo prilikom potpore Vladi jasno kazali da prijevremenim umirovljenjem ne smatramo odlazak u mirovinu osoba sa punim radnim stažom bez obzira na starosnu dob. Kako je jasno da SU i BLOK Umirovljenici zajedno podržavaju sve napore ka stvaranju zemlje znanja, ali i zemlje rada onda je logično da treba podržati i svaki prijedlog koji ide u tom smjeru, a destimuliranje prijevremenog umirovljenja je upravo to”, poručuju iz Stranke umirovljenika.

“Po logici Silvana Hrelje koji je protiv toga, u Hrvatskoj se nikada ne bi moglo doći ni do omjera osiguranika i umirovljenika 1,5 :1, a kamo li do trenutno poželjnih 2:1 ili odličnih 3:1. Sve ova problematika će uskoro biti i na tapetu jednog tijela koje će se uskoro osnovati pri Vladi, sa isključivom zadaćom da analizira i Vladi odnosno resornim ministarstvima predlaže rješenja iz umirovljeničke sfere”, dodaje se u priopćenju iz SU-a.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close