Studenti s najmanje 55 ECTS bodova ne plaćaju studij

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2012. u 08:20

Četiri fakulteta odgodila su primjenu Vladine odluke iz kolovoza, no pridržavat će se odredbe o bodovnom pragu.

Svi studenti koji su u prethodnoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova oslobođeni su plaćanja studija, dok je za studente s invaliditetom taj bodovni prag najmanje 30 ECTS bodova. Nakon što je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš priopćio tu odluku Senata, pojavile su se informacije da to ne vrijedi za studente četiriju fakulteta, i to Pravnog, Prirodoslovno-matematičkog, Edukacijsko rehabilitacijskog i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Baš ta četiri fakulteta odlučila su odgoditi Vladinu odluku iz kolovoza o primjeni novog modela plaćanja studija, i to do sljedeće studijske godine. No, iako su odgodili, sa Sveučilišta u Zagrebu poručuju kako će ti fakulteti poštovati odluku Vlade o bodovnom pragu i oslobađanju od plaćanja studija.

– Znači, studenti sa svih fakulteta u sklopu Sveučilišta u Zagrebu koji imaju najmanje 55 ili 30 ECTS bodova neće plaćati studij. A razlog što su se navedena četiri fakulteta odlučila na odgodu primjene Vladine odluke jest to što je, kažu, prekasno stigla – kažu nam iz odnosa s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close