Strategijom održivog razvitka prema daljnjem razvoju cestovne infrastrukture

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2011. u 13:25

U Hotelu Croatia u Cavtatu danas je započeo 5. Hrvatski kongres o cestama na kojem će u sljedeća dva dana više od 400 domaćih i stranih stručnjaka raspravljati o najaktualnijim temama i problemima kao i prostorima mogućih djelovanja na području cestovne infrastrukture, priopćili su iz Hrvatskog društva za ceste – Via Vita.

Naime, prema stupnju izgrađenosti, posebice kada se radi o mreži autocesta, hrvatska cestovna infrastruktura danas se može svrstati uz sam bok najrazvijenijih europskih zemalja, ističe se u priopćenju. U proteklih deset godina izgrađeno je više od 750 kilometara novih autocesta, desetak zaobilaznica gradova, više velikih tunela i mostova te je obnovljeno i rekonstruirano preko 2.000 kilometara postojećih cesta.

Kako se dalje navodi, svi se ovi uspjesi temelje na dosljednoj provedbi razvojne orijentacije hrvatske cestovne infrastrukture koja u ovim kriznim vremenima traži drugačiji pristup uz stalne prilagodbe, ali i donošenje nove strategije održivog razvitka naših cesta.

”Stupanj izgrađenosti postojeće cestovne mreže tako dijelom zadovoljava i buduće potrebe prometne potražnje, zbog čega održivi razvitak treba, uz kompletiranje mreže, usmjeriti na rješavanje neuralgičnih točaka te racionalno gospodarenje već izgrađenom cestovnom infrastrukturom. U tom je smislu nužno donijeti strategiju održivog razvitka cesta kojom će se utvrditi ciljevi i potrebna sredstva za njihovo rješavanje”, istaknuto je ovom prilikom.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close