‘Stranačke nesuglasice nećemo rješavati preko medija’

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2012. u 09:40

Ubuduće ćemo stranačke nesuglasice rješavati na tijelima stranke, a ne izvan njih, zaključak je to s večerašnje sjednice Savjeta IDS-a koji je novinarima nakon gotovo četverosatnog zasjedanja prenio predsjednik Savjeta Darko Lorencin.

“Nesuglasice ćemo rješavati među sobom, a ne javno ili preko medija. Takav smo zaključak donijeli jednoglasno, a za njega je ruku digao i Damir Kajin”, istaknuo je Lorencin. Naime, posljednjih 20-ak dana upravo je Damir Kajin okupio oko sebe skupinu bivših, ali i nekih sadašnjih članova IDS-a, nezadovoljnih načinom na koji predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić vodi stranku, ali i time kako on kao župan vodi Istarsku županiju. Ta tzv. filipinska skupina, kako su je mediji nazvali jer se prvi put sastala u mjestu Filipini nedaleko od Poreča, želi demokratizaciju vladajuće istarske stranke, a ne da, kako ističu, jedan čovjek sam o svemu odlučuje.

Sjednici Savjeta nije nazočio predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, koji je još uvijek na bolovanju, a Lorencin je rekao da će se Jakovčić za dva tjedna vratiti na posao. Na Savjetu su dogovorene, prema riječima njegova predsjednika, i promjene stranačkog Statuta. Inače prije sjednice Savjeta, a na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji, održana je i sjednica predsjedništva stranke. Damir Kajin, iako potpredsjednik stranke, u radu predsjedništva nije sudjelovao, a nakon završetka sjednice Savjeta nije želio dati izjavu. Na sjednici Savjeta, koje je najviše tijelo stranke između dvaju sabora, okupilo se 50-ak od 72 člana.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close