Što se to događa s Amazonovim Kindleom? Walmart ga skinuo s polica

Autor: Nikolina Buljan, VLM , 21. rujan 2012. u 16:05

Što se to događa s Amazonovim Kindleom? Prvo ga je s polica svojih trgovina u svibnju izbacio američki maloprodajni lanac Target, a sada je i popularni Walmart odlučio kako više neće u svojim trgovinama prodavati ove tablet uređaje.

Walmart nije jasno objasnio zbog čega prestaju prodavati Kindle, no iz njihova priopćenja, a i po pisanju američkih portala, dalo bi se naslutiti da se radi o cijeni uređaja. Kako stoji u objašnjenju, Walmartov zadatak je da kupcima svaki dan priušte niske cijene, a s tom idejom pristupaju i prema onima koji nude proizvode Walmartovim trgovinama. Ipak, u Walmartu se i dalje može kupiti iPad i ostali tablet uređaji.

Kako će prekid prodaje u Walmartu djelovati na Amazonov Kindle vjerojatno se neće ni znati jer Amazon ne objavljuje rezultate prodaje ovih uređaja. Često spominju kako je Kindle Fire jedan od njihovih najprodavanijih uređaja.

Ipak, podaci iz analize IDC-a ( govore kako se Amazon, barem kada je o Kindleu riječ, našao u problemima. Naime prema IDC-u prodaja Kindlea je pala s 28.2 milijuna uređaja u zadnjem kvartalu 2011. godine na 17.4 milijuna prodanih uređaja u prvom kvartalu 2012. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close