Stipić Grupa i Institut IGH partneri na investicijskom projektu “Nada Dimić”

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2011. u 16:15

Nakon potpisivanja ugovora o prijenosu poslovnih udjela, Institut IGH i Stipić Grupa suvlasnici su po 50 posto temeljnog kapitala u društvu ‘Elpida’ d.o.o. u čijem je vlasništvu nekretnina nekadašnje tvornice ‘’Nada Dimić’’ u Branimirovoj ulici u Zagrebu te nastavljaju suradnju na investicijskom razvoju projekta.

Stipić Grupa i IGH zajedno će razviti projekt koji će biti poslovne namjene te će ga ponuditi na tržištu kao atraktivnu gradsku lokaciju s izrazitim prometnim i arhitektonskim atributima uvažavajući pritom odredbe konzervatora i ostalih nadležnih ustanova. Radovi na razvoju i cijela dinamika projekta u Branimirovoj ulici intenzivirat će se u sljedećim mjesecima, izvijestili su iz navedenih kompanija.

“Ova zajednička akvizicija se nastavlja na uspješnu suradnju s našim partnerom, tvrtkom IGH, koja se potvrđuje na projektima Ban i Bundek na kojima su radovi u punom zamahu. Vjerujemo kako ćemo i na ovom primjeru pokazati kako je samo pokretanjem novih investicijskih ciklusa moguće pokrenuti pozitivne gospodarske trendove u zemlji”, izjavio je Sven Mueller, član Uprave Stipić Grupe.

“Projekt u Branimirovoj je značajan projekt koji i u ovako otežanim uvjetima poslovanja ima velik tržišni potencijal. Iskustvo i know how oba partnera osigurat će kvalitetan razvoj i realizaciju ovog projekta”, izjavio je Tomislav Alpeza, direktor investicija i razvoja projekata u Institutu IGH.

Prilikom predstavljanja strateškog partnerstva na projektima Ban centar i Centar Bundek u listopadu 2010. godine, Stipić Grupa i Institut IGH najavili su širenje suradnje te projekt u Branimirovoj predstavlja razvijanje partnerstva na visokovrijednim projektima, dodaje se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close