Startup Weekend Zagreb od 16 do 18. studenog

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2012. u 16:40

U suradnji s globalnim brandom Startup Weekend, od 16. do 18. studenog 2012. održat će se Startup Weekend Zagreb (zagreb.startupweekend.org) u organizaciji Poslovne Akademije pri Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM).




Razlog za izbor ovog datuma je preklapanje termina sa globalnim tjednom poduzetništva. Time svaki lokalni Startup Weekend privlači lokalnu i globalnu pažnju kroz promociju poduzetničkog duha, motivaciju mladih nezaposlenih doprinoseći time svojoj zajednici, ističu sa ZŠEM-a. Startup Weekend u Hrvatskoj okupit će stotinjak sudionika s kojima će surađivati dvadesetak eminentnih poduzetnika, marketinških stručnjaka i pravnih savjetnika. Nadalje, događaju će prisustvovati desetak predstavnika državnih institucija i isto toliko predstavnika privatnog financijskog sektora.

Startup Weekend je trodnevni događaj koji okuplja programere, dizajnere, marketinške, PR stručnjake, pravnike i startup entuzijaste radi razmjene ideja, sastavljanja ekipa, osmišljavanja proizvoda i pokretanja vlastitog posla. U 54 sata razvijaju se poslovne ideje. Započinje se predstavljanjem, preko intenzivnog timskog rada, pa sve do funkcionalnog prototipa proizvoda (ili usluga) koji tvori temelj budućeg startupa.

Događaj počinje u petak, kratkim predstavljanjem poslovnih ideja (“Pitchfire”) ostalim sudionicima. Nakon predstavljanja svih ideja, sudionici glasaju za najbolje ideje i timove u kojima namjeravaju raditi tijekom Startup Weekenda. Tijekom subote i nedjelje, timovi rade na dizajnu i razvoju poslovnog plana i vizije njihovog projekta te ih na kraju događaja predstavljaju pred potencijalnim investitorima. Timovima u radu pomažu mentori, koji su odabrani među iskusnim poduzetnicima, pravnim savjetnicima i ljudima iz akademske zajednice. Zajedno propituju pojedinosti poslovnog plana pri čemu im mentori ukazuju na poslovne izazove, pružaju korisne savjete i potiču na ustrajnost pri suočavanju s nepredviđenim problemimam, navode sa ZŠEM-a.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close