Srbija: Od 2000. u autoindustriju uloženo više od milijardu eura

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2010. u 15:50

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da ukupna ugovorena ulaganja u automobilsku industriju Srbije od 2000. godine do danas iznose više od milijardu eura.

Dinkić je na otvaranju Međunarodne konferencije o automobilskoj industriji u Srbiji izrazio očekivanja da će ulaganja u tu industriju biti povećana i pozvao proizvođače autodijelova da investiraju u Srbiju, prenosi agencija Beta. Na tom skupu sudjeluje oko 150 kompanija iz Europe, Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, od čega 55 iz Italije i 38 iz Srbije, kazao je on.

Potpredsjednik Fiat grupe Alfredo Altavila izjavio je da je Srbija ključna u strategiji razvoja Fiata i to u području proizvodnje i distribucije. “U Srbiji će Fiat ostati i dalje se razvijati”, kazao je Altavila i podsjetio da je tvornica Fiat automobili Srbija u Kragujevcu zajednički projekt Fiata i Vlade Srbije.

Altavila je također kazao i da je prošlog mjeseca iz Fiatove tvornice u Srbiji izvezeno prvih 250 automobila na tržišta Maroka i Egipta.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close