Šprajc se u Dnevniku obračunao s 'profesionalcima' iz Vijeća HRT-a

Urednik središnjeg Dnevnika HTV-a Zoran Šprajc emisiju je u nedjelju navečer završio odgovorom na zamjerke koje su pojedini članovi Programskog vijeća HRT-a na sjednici održanoj 6. prosinca iznijeli na prilog o padu Vukovara novinara Hrvoja Zovka.

Podsjetimo, većina je vijećnika taj prilog ocijenila kao “tendenciozan, zlonamjeran i montiran negdje drugdje” te je Upravi HRT-a poslalo pisano upozorenje i zatražilo očitovanje. Zanimalo ih je tko je naručio prilog, zašto je emitiran baš na godišnjicu pada Vukovara i naposljetku, odakle potječe snimka razgovora bivšeg predsjednika Franje Tuđmana i zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba iz studenog 1991. koja je emitirana u prilogu.

Šprajc je na kraju večerašnjeg Dnevnika izjavio kako je odgovor odlučio dati javno, u Dnevniku, jednako kao što se i Programsko vijeće na javnoj sjednici zanimalo za sporni prilog.

Kazao je kako su na prilogu radili urednici i novinari koji i inače rade takve priloge za Dnevnik, kako im je novinarska logika sugerirala da prilog o padu Vukovara emitiraju na dan obilježavanja pada toga grada (upitao je pritom misli li možda Vijeće da su prilog ‘trebali emitirati na Dan žena’) te da su audiozapisi objavljeni u Dnevniku pronađeni u arhivi HRT-a, da su stari šest godina te da su jednom već objavljeni na istoj televiziji, samo što tadašnji saziv Programskog vijeća u njemu, za razliku ovoga, nije vidio ništa sporno. “No, možda je bila riječ o skupini amatera, za razliku od profesionalaca koji sada sjede u Vijeću”, dometnuo je.

(pd)

Komentari (2)
 • autolik
  autolik 12:57 20.12.2011.

  boli istina. jako,jako boli.

 • Pero7
  Pero7 22:49 18.12.2011.


  Dali bi netko od političara trebao reči :
  Da na Vukovaru smo dobili priznanje države Hrvatske !
  ili
  Nismo mogli sa par tisuća pušaka obraniti cijelu Hrvatsku pa je takva bila odluka !
  Svi dobronamjerni državljani Hrvatske shvaćaju zašto je taj novinarski uradak neprofesionalan.
  Šta gledaoci misle o HTVu najbolje se vidi po gledanosti HTV dnevnika koja je najgora .

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve