Sokol Marić preko veze dobio od Fine stotine milijuna kuna?

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2012. u 12:45

USKOK-ova istraga poslovanja zaštitarske tvrtke Sokol Marić usmjerila se na poslovni odnos koji je Zlatko Marić sklapao s Finom. Marić s Finom radi već 10 godina, a samo u posljednje četiri od nje je naplatio čak 265 milijuna kuna, piše Večernji list.



PXL

USKOK se posebno bavi optužbama prema kojima je Marić navodno poslove prijevoza gotova novca obavljao koristeći se opremom i vozilima u koja je Fina uložila golema sredstva i koja su u njenom vlasništvu, a usluge je naplaćivao kao da se koristi svojom, a ne opremom klijenta, doznaje list. Navodno su u Fini bile obavljene sve logističke pripreme za prijevoz gotova novca, od toga da je Fina nabavila blindirana vozila, do ulaganja znatne svote na edukaciju i osposobljavanje zaposlenika koji su trebali prevoziti novac. Obuka je provedena u svih 180 poslovnica, no posao prijevoza novca dan je Mariću.

Sokol Marić je navodno postao i nelojalna konkurencija Fini, pa joj je počeo preuzimati klijente. Spominje se slučaj Zagrebačke banke koja je otkazala ugovor Fini te sklopila ugovor sa Sokol Marićem. Navodno je tome pridonijelo i političko pokroviteljstvo koje je Marić uživao od tadašnjeg ministra financija Ivana Šukera koji je ujedno bio predsjednik Nadzornog odbora Fine, piše list. Marić je prisne odnose razvijao i s direktorima iz Fine, ali i drugih tvrtki koje su mu bile klijenti. Tako se navode nezaboravne zabave što ih je Marić organizirao u sjedištu svoje tvrtke u Medulićevoj ulici.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close