Softbank izdaje obveznice radi financiranja Vodafonea

Autor: Romana Dugandžija , 26. rujan 2006. u 16:00

Japanski telekom i internet konglomerat Softbank planira prikupiti oko 1,4 tisuće milijardi jena izdavanjem obveznica kako bi osigurali dotok novca za Vodafon Japan. Prema programu, “sa strane” će se staviti gotovina od Vodafon Japana za plaćanje kamata na pozajmice, što osigurava da će zarada koju je ostvario Vodafon Japan, treći po redu telekomunikacijski operater, biti korištena primarno za otplatu duga.
Dionice Softbanka su porasle do kraja dana 4,3 posto, na 2200 jena. Softbank, koja je u postupku refinanciranja kratkotrajne pozajmice koju je iskoristila za kupovinu lokalne jedinice Vodafone Group, objavila je da finalizira uvjete i očekuje da će odlučiti o generalnoj skici dugoročnog kredita do kraja rujna.
Ranije ove godine, Softbank je kupio Vodafone Japan za ukupan iznos od 1,8 tisuća milijardi jena, a zadužio se putem kratkoročnog kredita za akviziciju za 1,3 tisuće milijardi. Za jednogodišnji kredit čiji je rok otplate u ožujku 2007. godine bit će isplaćeno oko 40 milijardi jena kamata.

Komentirajte prvi

New Report

Close