Slovenija za zamrzavanje srbijanske uredbe o nacionalizaciji

Autor: Marko Mršić , 11. kolovoz 2008. u 12:15

Slovenska vlada ponovno je izrazila svoje protivljenje uredbi o nacionalizaciji imovine slovenskih poduzeća koju je 19. lipnja donijela tehnička vlada Srbije bivšeg premijera Vojislava Koštunice.

Neimenovani izvor iz slovenskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je za ljubljansko Delo da će vlada upotrijebiti sva raspoloživa pravna sredstva kako bi zaštitila interese slovenskih tvrtki u Srbiji. Izvor je naglasio da eventualna prodaja tih poduzeća na aukciji srbijanske državne agencije za privatizaciju za Sloveniju će biti ništavna i slovenska strana ju neće priznati jer Srbija je potpisnica sporazuma o sukcesiji bivše SFRJ te je prodaja te imovine nezakonita. Na srbijanskom tržištu trenutačno posluje više od 400 poduzeća koja su bila osnovana s većinskim slovenskim kapitalom, a na popisu tvrtki koji bi zbog mogućeg provođenja sporne uredbe mogle ostati bez svoje imovine su i Krka, Iskra, Fructal te Radenska.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nisam upućen u ovaj problem, ali lijepo je slušati kako Slovenac (koji je uzeo imovinu cijele Yuge u Ljubljanskoj banci i neće da je vrati) zna da se ljuti kad neko uzme njegovu imovinu.

New Report

Close