Slovenija razmišlja o zatvaranju zračnog prostora

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2010. u 15:05

I Slovenija razmišlja o zatvaranju svog zračnog prostora zbog vulkanskog pepela koji je onemogućio zrakoplovni promet u više europskih država, a slovensko ministarstvo prometa danas je priopćilo da prati situaciju i da će rješenje o djelomičnom ili potpunom zatvaranju zračnog prostora biti doneseno ako se i kad se za to ispune uvjeti.

Prema navodima slovenskih meteoroloških službi, vulkanski pepeo Sloveniju bi eventualno mogao zahvatiti tek poslije ponoći, no kako tvrde i u tom slučaju “ne u takvom obliku” i u manjoj koncentraciji nego u državama gdje je izazvao paralizu zračnog prometa. Slovenski meteorolozi očekuju da će smjer kretanja vulkanske prašine promijeniti zračne struje koje se dijele upravo u području iznad Alpa.

Slovenska zrakoplovna kompanija Adria Airways i danas je otkazala svoje letove u europske države u kojima je zbog više sile zatvoren zračni prostor, a sve letove već tjedan dana obavlja iz rezervne zračne luke u Mariboru budući da je ljubljanski aerodrom zbog obnove piste zatvoren.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close