Sljemenska bilanca: Kostelić treći, bodrila ga državna elita, pojelo se 20.000 sarmi

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2012. u 09:35

Drugu vožnju muškog slaloma na Sljemenu pratilo je 18.000 navijača, među njima predsjednik Republike Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović, te veliki broj ministara i uglednika iz politike i športa predvođeni predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše. Svi su oni bodrili Ivicu Kostelića, ali i ostale svjetske skijaše.

Akutalni pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić niti peti put nije uspio pobijediti na ‘Vip Snow Queen Trophy’ slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu. Nakon tri druga mjesta Ivica je u četvrtak osvojio treće mjesto iza pobjednika Austrijanca Marcela Hirschera i Nijemca Felixa Neureuthera.

Tijekom muškog slaloma Vip Snow Queen Trophy 2012. na Sljemenu je podijeljeno 10.000 porcija sarme, odnosno 20.000 sarmi koje je za gledatelje pripremila Raiffeisen grupa. Gledateljima na Krumpirištu podijeljeno je i 10.000 sendviča koje je pripremila Zračna luka Zagreb, 4.000 hot dogova, 5.000 vrećica Franck grickalica i velike količine Vip čaja i Rauch sokova. Na ženskom slalomu 3. siječnja bilo je podijeljeno još 4.000 porcija, odnosno 8.000 sarmi, pa je tako ukupno tijekom oba dana utrka podijeljeno 28.000 sarmi ili 14.000 porcija.

Kostelić: Jednom će se i meni posrećiti

Opet nisam pobijedio, ali sam opet na postolju i to me čini zadovoljnim. Svih ovih godina imena se na postolju mjenjaju, a ja sam sa tri druga i jednim trećim mjestom potvrdio da sam najveća konstanta na svom brdu, na Sljemenu i nadam se tome i sljedećih godine. Jednom će mi se valjda posrećiti i pobjeda, kazao je Ivica Kostelić na konferenciji za novinare. “Prva vožnja je bila savršena do pet vratiju prije cilja, kada sam nepotrebno forsirao i izgubio 10-20 stotinki, a u drugoj se vožnji po onakvim uvjetima i s onako postavljenom stazom nije moglo previše toga napraviti. U slalomu moraju biti zavoji, a u drugoj vožnji ih jednostavno nije bilo. Juriti 60 kilometara na sat po rupama prema štapovima koji su postavljeni svakih deset metara može predstavljati užitak, ali slalom mora imati zavoje. Znam da je direktor Pavlek bio bijesan na postavljača staze, ali mi vozimo onako kako nam se postavi, a oni drugu vožnju nisu postavili prema meni”, kazao je Ivica, koji je zadovoljan i dosadašnjim dijelom sezone. “U slalomu sve ide kako treba, veleslalom također nije loš, ali svakako nisam zadovoljan kako vozim brze discipline. Očito mi je stanka preko ljeta zbog operacije uzela podosta, lani sam samo zahvaljujući dobrim i kompletnim pripremama imao tako dobru žetvu u siječnju, ali se bojim da se ove godine to neće dogoditi”, kazao je Ivica.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

jest ali su makar uspjeli izračunati broj podijeljenih sarmi…….to je dosta bitan podatak……

trošak (bilanca prihoda i rashoda) je vrhunski čuvana tajna, prije bi provalili u pentagon nego je dokučili,
a formulu koristi od tog troška ne može niti jedan smrtnik izračunati, jer su njezine koristi toliko velike, a računi tako složeni da čak i najmoćniji kompjutor u IBM rikne od preopterećenosti.

No tamo uskoro neće, kako stvari stoje, biti naših skijaša, publike bi zato moglo biti sve manje, a zime izgleda sve toplije, pa će i po kiši voziti sve češće – sve u svemu budućnost mi se ne čini svjetla.
Troškovi sve veći prihodi sve manji – ukratko još jedan posao na naš način kojeg vodimo srcem , a ne razumom.

istraživačko novinarstvo opet nije saznalo koliko je taj teferić sa elitom koštao porezne obveznike?

New Report

Close