Slavonski Brod dobiva šoping centar vrijedan 53 milijuna eura

Autor: Biserka Ranogajec , 18. siječanj 2012. u 17:15

U Slavonskom Brodu otvara se u listopadu ove godine najsuvremeniji trgovačko – zabavni centar City Colosseum u ovom dijelu Hrvatske, vrijedan 53 milijuna eura, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu.

Investitor zagrebačka tvrtka Ecos trgovina centar je počela graditi na raskrižju prometnica koje povezuju autocestu A3 s gradskim središtem i jednim od hrvatskih najprometnijih graničnih prijelaza (Slavonski Brod – Bosanski Brod) s prosječnim prometom od 7 milijuna putnika godišnje. Doda li tome redoviti promet Brođana i ostalih stanovnika iz njegove šire okolice, pretpostavlja se da će kroz budući trgovački City Park koji će okruživati Colosseum (s McDonaldovim restoranom i nizom drugih prodavaonica), godišnje proći više od 8 milijuna ljudi.

Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda tvrdi kako grad zaslužuje takvu investiciju za koju su ekonomske studije pokazale da centar može godišnje privući sigurno 400.000 kupaca, od kojih priličan broj iz BiH. Slavonski Brod, dodao je , imat će uređeni zapadni ulaz u grad. Osim toga već sada zapošljava priličan broj kooperanata glavnog izvođača radova, dubrovačke građevinske tvrtke Konel, dok će od ovog lipnja zakupci prodajnih prostora počet zapošljavati Brođane jer centar će otvoriti oko 350 novih radnih mjesta. Duspara zaključuje kako je i trgovina važna grana gospodarstva te se nada da će s njom doći i industrija što znači da centar ima budućnost.

Više o svemu pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika.



Centar Colosseum trenutno je u izgradnji

Komentirajte prvi

New Report

Close