Skupština Lole Ribara prihvatila odluku o povlačenju dionica s burze

Autor: Poslovni.hr , 24. prosinac 2009. u 14:20

Izvanredna Glavna skupština tvrtke Lola Ribar, koja se održala 22. prosinca u Karlovcu, prihvatila je odluku o povlačenju dionica tog društva s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze.

Kako se navodi u zapisniku sa izvanredne Skupštine koji je objavljen na internetskim stranicama ZSE-a, navedeno povlačenje odnosi se na 127.139 redovnih dionica oznake LLRB-R-A, svake nominalne vrijednosti 400 kuna. Također je odlučeno da se društvo obvezuje od svih dioničara koji glasuju protiv ove odluke otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu.

Nadalje, navodi se da pravičnom naknadom, smatra prosječna cijena dionica ostvarena na uređenom tržištu, izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu u glasilu društva Narodne novine.

U zapisniku sa Skupštine također stoji da je za donošenje odluke o povlačenju dionica Lole Ribara dano 111.264 glasova ili 97,33 posto od ukupnog broja na Glavnoj skupštini nazočnih glasova dioničara. Protiv donošenja navedene odluke dano je 1.699 glasova ili 1,49 posto od ukupnog broja nazočnih glasova dioničara.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close