Skupština HROK-a o dokapitalizaciji i poslovanju

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2008. u 16:00

Hrvatski registar obveza po kreditima – HROK u godinu dana od početka korištenja kreditnih izvješća u bankama u svrhu odobravanja kredita građanima izdao je više od 420 tisuća kreditnih izvješća, dok su sami građani u svrhu vlastite informiranosti zatražili i dobili preko pet tisuća kreditnih izvješća na osobni zahtjev, izvijestili su danas iz HROK-a.

Ti i drugi podaci o poslovanju HROK-a izneseni su na današnjoj Skupštini tog Registra, koja je odlučila i da će dosadašnja članica Uprave Lidija Hanžek preuzeti mandat predsjednice Uprave. Pored kadrovskih pitanja Skupština je raspravljala i o prvoj godini rada HROK-a, pri čemu je rečeno da su banke izrazile iznimno zadovoljstvo radom Registra, te kvalitetom kreditnih izvješća koja su koristile u procesu odobravanja kredita građanima. S ciljem dodatnog jačanja HROK-a te daljnjih ulaganja u razvoj proizvoda i opremu, Skupština je odlučila dokapitalizirati društvo u iznosu od 6 milijuna kuna, čime temeljni kapital sada iznosi 13,5 milijuna kuna. Obznanjene su i nove cijene kreditnih izvješća kako za korisnike (banke i stambene štedionice), tako i za građane, o čemu se informacije mogu naći na web stranicama HROK-a.

Nova predsjednica Uprave Lidija Hanžek izrazila je zadovoljstvo prvom godinom rada kreditnog registra u Hrvatskoj, najavivši da će se u narednom razdoblju više usmjeriti ka uključivanju još više korisnika među kojima i vrlo skoro korištenje kreditnih izvješća i u stambenim štedionicama. Uz to je najavila i da će se HROK vrlo intenzivno pripremati za svoj idući korak odnosno novi proizvod – izvješće o kreditnim zaduženjima malih i srednjih poduzeća. Baza HROK-a sadrži više od 7,8 milijuna kreditnih zapisa o preko 2,8 milijuna građana korisnika kredita tj. građana u nekom od kreditnih svojstava.

(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close