Sindikat protiv projekta Brijuni rivijera

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2011. u 13:50

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić na današnjoj je novinskoj konferenciji osudio projekt Brijuni rivijera tvrdeći da se njime pogoduje investitorima kojima je jedini cilj profit, a posljedica će biti nepopravljiva devastacija najvrijednih prirodnih resursa Pule.

Bulić smatra da planirani hoteli s pet zvjezdica, koji se misle graditi na području Pinete, Hidrobaze i Katarine – Monumenti, nikako ne mogu donijeti najavljenih 2.000 novih radnih mjesta. Temeljem sindikalnog iskustva tvrdim da taj broj u najoptimalnijim uvjetima ne može biti veći od 500 radnika, što dokazuje i analiza koju je sindikat izradio na bazi suvremenih turističkih standarda, kaže Bulić.

Projekt Brijuni rivijera nudi uglavnom sezonsko zapošljavanje u turizmu, sa slabo plaćenim radnicima na uslužnim poslovima koji proizvode nepriznate invalide, a to sigurno nije ono što treba stanovnicima Istre, rekao je Bulić. Budući da se taj projekt prikazuje kao jedan od gospodarskih zamašnjaka Hrvatske, narod zaista treba biti zabrinut za budućnost svoje djece, dodaje Bulić.

Također je osudio otkaz koji je zbog “osobito teške povrede časti i ugleda društva” dobio novinar istarskog dnevnika Glas Istre Zoran Angeleski. Bulić ocjenjuje neprihvatljivom i neprimjerenom izjavu istarskog župana Ivana Jakovčića u jednom dnevnom listu da je “novinar Angeleski jedno veliko ništa”.

Sindikat podupire Angeleskog i osuđuje izvanredni otkaz, jer novinar nije nanio štetu ugledu lista već oni koji vode te novine, i u vlasničkom i u uređivačkom smislu, istaknuo je Bulić. Nažalost, političari imaju u svojim rukama medije, pravosuđe, odvjetništvo i policiju, a mi govorimo o neovisnom novinarstvu, kazao je.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close