Sindikat: Neće biti otkaza u LRH

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2011. u 13:50

Eventualni višak radnika, koji bi mogao nastati zbog reorganizacije u Liburnia Riviera Hotelima (LRH), rješavat će se isključivo na dobrovoljnoj bazi i prirodnim odljevom, poručio je danas predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić.

S obzirom da je SN Holding, većinski vlasnik LRH-a, ubrzao reorganizaciju i sistematizaciju radnih mjesta, zbog čega se sve češće spominjao višak radnika, Bulić je razgovarao sa članom Uprave SN Holdinga Igorom Šehanovićem koji je obećao da nijednom radniku LRH neće biti otkazan ugovor o radu. Šehanović je ustvrdio kako neće biti otkaza osim u slučaju kada radnik dobrovoljno to odluči radi odlaska u mirovinu i sl. Neće biti ni interne burze, koja se također spominjala, jer bi ona stvorila nejednakost među radnicima.

U LRH stalno je zaposleno 676 radnika. SIK nije zabrinut podacima o poslovanju za 2010. godinu jer gubitke pripisuju promjenama u računovodstvenom sustavu. Sindikalci također izražavaju žaljenje što su u zimskom razdoblju svi hoteli zatvoreni (osim Ambasadora) pa dio radnika nema ispunjen fond sati. Smatraju da je Uprava dužna osigurati punu zaposlenost radnika, prvenstveno produljivanjem sezone, odnosno stvaranjem uvjeta za cjelogodišnje poslovanje kako bi LRH postao “zamašnjak razvoja turizma u Opatiji”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close