Siemens spojio SAP sustave HT-a i T-Mobilea

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2010. u 14:00

Siemensova divizija Siemens IT Solutions and Services uspješno je završila projekt spajanja poslovnih SAP sustava HT-a i T-Mobilea u jedinstveni sustav zbog procesa pripajanja društva T-Mobile Hrvatska d.o.o. društvu HT-Hrvatske telekomunikacije d.d, priopćeno je danas iz Siemensa.

Kako se ističe, riječ je o zahtjevnom projektu koji je trajao 7 mjeseci, a obuhvaćao je složene analize sustava, migraciju podataka i integraciju različitih sustava. U realizaciji projekta sudjelovalo je stotinjak članova sastavljenih od poslovnih ključnih korisnika, Siemensovih stručnjaka iz Hrvatske i Njemačke te partnera na projektu tvrtki S&T Hrvatska i GTW Management Consulting iz Austrije.

Projekt transformacije SAP sustava HT-a i T-Mobilea bio je proveden u dva dijela. U prvom dijelu su od 1. siječnja implementirane zakonski nužne promjene na SAP sustavima T-Mobilea i HT-a koje odražavaju spajanje dviju odvojenih organizacija u jedan pravni subjekt.

Transformacija SAP sustava, koja je obuhvaćala integraciju sa 16 drugih poslovnih sustava i migraciju svih povijesnih dokumenata iz šifara poduzeća T-Mobilea i HT-a u jedistvenu šifru poduzeća HT-a, uz istodobno dodavanje polja poslovnog područja, uspješno je završena 15. veljače. Završetkom razdoblja stabilizacije SAP sustava, 1. ožujka je uspješno zaključen cjelokupni projekt, navode iz Siemensa.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close